Всеки трети фас се изхвърля на улицата. Това  показват данните от

...
Всеки трети фас се изхвърля на улицата. Това  показват данните от
Коментари Харесай

Всеки трети фас се изхвърля на улицата

Всеки трети фас се изхвърля на улицата. Това  показват данните от изследване на Европейската комисия от 2018 година, обвързвано със замърсяването с артикули, съдържащи пластмаса за еднократна приложимост, в това число филтри от тютюневи произведения. 
Прочетете още
29%, т.е. близо една трета от всички фасове, се изхвърлят отвън избраните за това места, т.е. не в кошовете за боклуци, а на улицата, тротоара, в парка, в природата и така нататък Националната акция " Какво толкоз "   се стреми да промени навиците на тези консуматори, които просто хвърлят до себе си своята угарка или пък употребяват оправдания като “От веднъж нищо няма да стане ”, “Всички го вършат ”, “Просто не улучих коша “. Филтрите на цигарите са направени от модифициран растителен полимер и попадат в листата с субстанции и артикули, които са обект на специфична регулация от Европейската комисия,  касаеща продуктите за еднократна приложимост, съдържащи пластмаси.

Според 75% от интервюираните в интернационално изследване в 10 страни през 2020 година филтърът е изработен от памук или хартия,  а упованията към него са две: ще се разложи от дъжда или някой различен ще го почисти. 

За огромна част от потребителите угарките са неосезаем боклук. Въпреки че фасовете от цигари и тютюневи артикули са доста дребна част от всички погрешно изхвърлени боклуци за потребителите е елементарно да промянят навиците си. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР